Българският министър на културата приветства гостите на събитието  Днес бе

...
Българският министър на културата приветства гостите на събитието  Днес бе
Коментари Харесай

Откриха новия дом на Българския културно информационен център в Скопие

Българският министър на културата приветства гостите на събитието

  Днес бе публично открит новият дом на Българския културно информативен център в Скопие, който се намира на ул. „ Никола Вапцаров “ № 6. 

  В словото си при откриването на центъра българският министър на културата проф. Велислав Минеков посочи: „ Културата е оня мост, посредством който всички ние имаме опция да се сближим още повече, да отправим взор и вяра за общо бъдеще – бъдеще, когато ще бъдем дружно, по-близки от преди, научили своите уроци и подготвени да работим дружно един до друг, с цел да затвърдим нашите общи цели за одобряване мястото на културата в нашите общества “. Новият дом на българския културен център бе открит в деня на Св. Климент Охридски и в наличието на доста посетители и медии от България и Република Северна Македония. 

  „ Днес представителите на двете страни сме дружно, с цел да покажем, че културата е значима за двете общества и е оня бранш от двустранните ни връзки, който ни сближава “, уточни шефът на БКИЦ в Скопие Антония Велева. Тя добави, че новите пространства, които се намират в централната част на Скопие, дават опция за показване на създатели от двете страни, с упоритостта за по-тясно съдействие и ангажимент за повече взаимни събития.

  Антония Велева показа още, че картината на съдействието сред двете страни се добавя и с информация за няколко идни плана. Сред тях е взаимният план на двете музикални учебни заведения в София и в Скопие за общи уъркшопи и концерт; планът по Оперативна стратегия „ Помощ за развиване “ – продан на експертиза сред наши специалисти и техни сътрудници от РСМ в региона на консервацията и предаването на положителни практики. 

  Поздравителен адрес до шефа на БКИЦ в Скопие Антония Велева, от името на вицепрезидента на България Илияна Йотова, прочете представителят на екипа й Милена Димитрова.

  По време на формалната гала бе открита и изложбата „ Заедно II “, в която са включени картини на шест модерни художници от България и десет от Република Северна Македония.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР